Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu cümle sebebiyle kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Hassaten, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu emrazıyla ilişkilı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak sınırlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın üzere müstacel durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini mideeriye hapseder.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri net bitirme kayranı 150 metrekare’den okkalı ve yekten aşkın yanı olan umumi binalarda, katman adeti 4’ten okkalı olan tüm yapılaşmalarda yangın merdiveni dokumalması ıztırari kılınmıştır.

Kesme adetsı 4’ten şu denli olmayan kuut ammaçlı binalar kucakin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakarak tadil göstermektedir. Yükselmekı etkileyen üs etken kapının tehlikee peklik seviyesidir. Bu ode peklik seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme yapıları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Elektrikler kesik Yangın Kapısı başüstüneğunda birlikte geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu kırlar ciddi durumların reviş göstericisidir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Fakat, yangın kapısı satıcıları ortada hediye farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, munis fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, ötekiler ali fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

ölçünlü bir ivedili çıkış bapsı genellikle 2000 TL ile 4000 TL ortada mütebeddil bir fiyata mevla olmaktadır. Fakat, kapının yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve gayrı özellikleri kabil faktörler fiyatı etkiler.

Ivedili çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yakışır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page